Zalig landelijk wonen in het knusse Koewacht

Het dorp Koewacht is nog niet oud. Amper 400 jaar geleden, om precies te zijn in 1590, komt voor het eerst de naam “De Koewagt” voor als synoniem voor fort Masereels in een geschrift van de Spaanse geschiedschrijver da Castro. De oudste kaart die we hebben kunnen vinden waar Koewacht op voorkomt is uit 1651.

Een stukje geschiedenis

Enkele duizenden jaren voor Christus liepen hier op Koewacht mensen rond. Misschien hebben ze er gewoond of alleen maar gebivakkeerd op de hoger gelegen zandruggen.

Bij archeologisch onderzoek zijn op  de projectlocatie vuurstenen voorwerpen gevonden die door mensenhanden ontstaan of gemaakt zijn. Deze dateren uit overgangsperiode laat-Paleolithicum / vroeg Meso-lithicum; dus zo’n 9.000 tot 7.000 jaar voor Christus.

Lekker wandelen

Wie graag wandelt kan in en rond Koewacht zijn/haar hart ophalen. Het dorp ligt grotendeels op een pleistocene zandrug wat het landschap uniek maakt. Zandgronden met bossen en polders met dijken en vooral veel kreken. De wandelingen kunnen grensoverschrijdend zijn, wat alles nog interessanter maakt. Midden op de mooie Boschkreek ligt, als onderdeel van een wandelroute, een heuse trekvlot. Dat maakt de wandeling nog leuker!

Naar de bollen

De zandruggen te Koewacht zijn, net zoals de geestgronden achter de duinen, uitermate geschikt om bloembollen te kweken. Om die reden zijn er vooral de laatste 20 jaar steeds meer bollenvelden in de polders rondom Koewacht verschenen. Het is prachtig om te zien hoe de tulpen, lelies of andere bolgewassen in bloei staan.

Lang duurt dat nooit, want het is niet om de bloemen te doen, maar om de bollen in de grond. Ze worden na zeer korte tijd afgesneden zodat zoveel mogelijk voedsel gebruikt wordt om de bollen te laten ontwikkelen.

Koewacht, volop voorzieningen

Ondanks dat Koewacht niet zo groot is en daardoor een zeer knus karakter heeft, zijn er toch tal van voorzieningen te vinden. Alles wat u nodig heeft kunt u letterlijk om de hoek verkrijgen. Een supermarkt, tal van andere winkels en een keuze aan horeca zorgt er voor dat Koewacht een gezellig en levendige dorp is. En heeft u toch behoefte aan meer keuze, Hulst en Axel liggen op slechts 10 minuten rijden met de auto, naar Terneuzen rijdt u ongeveer 25 minuten.

Snel bereikbaar

Koewacht ligt in de gemeente Terneuzen in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Het dorp ligt letterlijk op de grens met Vlaanderen, niet ver van plaatsen als Hulst (10 min.) en Axel (10 min.) Terneuzen, het economische hart van Zeeuws-Vlaanderen ligt op 25 minuten.  

Ook de mooie Belgische steden zijn eenvoudig bereikbaar: Gent is slechts 40 minuten, Antwerpen 40 minuten, Brugge 50 minuten, Knokke 50 minuten en Brussel 1 uur. 

Maar wacht, er is meer...

Wilt u meer weten over de verschillende woningen die te koop zijn binnen Vageland Koewacht?

Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van woningen en mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel rechtstreeks naar Van Huisstede Makelaardij op (+31) (0)115 647 647 of Aannemersbedrijf Van der Poel op (+31) (0)115 67 75 10

Menu